nokka-logo-vino

sweden english ger-lippu

Uutuus! Säädettävä vetoaisa metsäperävaunuihin

Nokka-metsävaunun voi nyt varustaa säätövetoaisalla. Säätövetoaisan ansiosta näkökenttä kuormattavaan tilaan paranee huomattavasti.

Nokka Oy kehitti yhteistyössä innovatiivisen asiakkaan, Aku Asikaisen kanssa säädettävän vetoaisan metsäperävaunuihin. Ylös-alas suunnassa liikkuvasta säätöaisasta on tuplahyöty: nostamalla ylös saat lisää maavaraa ja laskemalla alas saat lisää näkyvyyttä kuormatilaan!

Akun kommentti:

Olen käyttänyt säätöaisallista Nokka-vaunua tukkipuiden kuljetukseen metsästä kenttäsahalleni. Myös veljeni Aulis teki viime syksynä ensiharvennussavotan ja tuulenkaatokeräilyt samalla laitekokoonpanolla. Käyttökokemuksemme kuormainvaunusta ovat hyvin positiivisia.

Kuormainta oli miellyttävä käyttää hydraulisella esiohjauksella. Lisäksi huomioimme, että voimaa ja ulottuvuutta oli paljon. Säätöaisa auttoi monissa lastaustilanteissa. Vinkiksi voin antaa, että alamäen puolelta kuormatessa sain vielä lisää ulottuvuutta, kun laskin vaunun etuosan maahan. Käytinkin säätöaisaa hyväkseni erityisesti kaltevissa paikoissa, joissa pystyssä pysyminen huoletti. Laskemalla vaunun etuosaa, sain painopisteen alemmaksi ja lisää vakautta lastaamiseen. Säätöaisa auttaa myös tukijalkoja ulottumaan paremmin maahan, vaikka ne osuisivat ojan tai montun kohdalle.

Suurimpana etuna koen kuitenkin sen, että näen kuorman päälle lastia purkaessa, jopa täydellä kuormalla. Näin ei tarvitse tehdä niin tarkkaa lajikesijoittelua metsässä kuormatessa. (Aku Asikainen, Varkaus)

Aku_Asikainen_01     Säätöaisa 3D