nokka-logo-vino

sweden english ger-lippu

Yritys

Historia

Keski-Suomen ytimessä, Muuramessa sijaitseva Nokka-Yhtiöt konserni muodostuu kolmesta erillisestä yhtiöstä. Konsernin emoyhtiö on Nokka-Yhtiöt Oy, jonka tytäryhtiöitä ovat maatila- ja metsätalouskoneita valmistava Nokka Oy sekä hydraulisylintereiden valmistukseen erikoistunut Pematic Oy. Nokkalan perheen omistama yritys työllistää keskimäärin 100 henkilöä.

Nokka-Yhtiöiden juuret juontavat 50 vuoden taakse, vuoteen 1967, jolloin Jorma Nokkala perusti maatilalleen Viitasaarelle metalliverstaan. Ensimmäisiä tuotteita olivat Laidunlypsylaite, Lantarenki-lannanlevitin ja lumilinko.

Jorma Nokkala ja etulumilinko vuonna 1968

 Jorma Nokkala ja etulumilinko vuonna 1968 

Vuonna 1970 toiminta siirrettiin Viitasaarelta nykyiselle pääpaikalleen Muuramen teollisuuskylään, jossa toimitiloja on laajennettu jo yli kymmenen kertaa. Tuoterepertuaari on vuosikymmenten varrella ollut varsin laaja ja monipuolinen. Esimerkiksi 1970-luvulla valmistettiin henkilöauton peräkärryjä sekä erilaisia traktoriin liitettäviä maataloustyökoneita, kunnes 1979 aloitettiin myös traktorisovitteisten metsäkoneiden valmistus. 2010-luvulla tuotantoon on tullut vahvasti mukaan mönkijäsovitteiset metsäkoneet.

Vuosikymmenten saatossa Nokka-Yhtiöihin on kuulunut maatalouskonetehtaat myös Turengissa ja Pietarsaaressa. Vuonna 2006 luovuttiin yrityskaupalla Tume- ja Hankmo-tuotteista. Seuraavana vuonna, yrityksen 40-vuotisjuhlien yhteydessä vihittiin kokoonpanotehdas tytäryhtiö Pematic Oy:n käyttöön. Vuoden 2008 lopulla valmistui logistiikkatilojen laajennus Nokka Oy:n käyttöön.

Nokka-Yhtiöt

Nykyään Nokka-Yhtiöt keskittyvät vastaamaan jatkuvalla tuotekehityksellä kapeammilla tuotesektoreilla kansainväliseen kysyntään, Nokka-metsäkoneiden ja lumilinkojen, sekä Pematic-hydraulisylintereiden tuottamiseen.

Nokka-Yhtiöissä arvostetaan Tuloksellisuutta, Innovatiivisuutta, Luotettavuutta ja Inhimillisyyttä niin omassa toiminnassa kuin suhteessa asiakkaisiin ja muihin sidosryhmiin. Nokka-Yhtiöt haluaa olla mukana tekemässä Suomelle ja maaseudulle tulevaisuutta, se on myös konevalmistajana meidän tulevaisuutemme. Yhtiömme pitkä historia, aikamoiset laitteet ja onnellinen vapaa-aika, on meille yhtä kuin ”Aika Koneita”.

1365-Forestpro_ja_timohannepetejorma_pienikuva

 vas. Timo Nokkala, Hanne Äyräväinen, Petteri ja Jorma Nokkala

Nokka_50v_FIN