finland sweden english

Yritys

Historia

Keski-Suomessa sijaitseva HT Enerco Oy kehittää ja markkinoi ja HT Laser toimii Nokka metsäkoneiden sopimusvalmistajana. Nokka-tuotteiden juuret juontavat 50 vuoden taakse, vuoteen 1967, jolloin Jorma Nokkala perusti maatilalleen Viitasaarelle metalliverstaan. Ensimmäisiä tuotteita olivat mm. Lumilinko.

Jorma Nokkala ja etulumilinko vuonna 1968

 Jorma Nokkala ja etulumilinko vuonna 1968 

Vuonna 1970 toiminta siirrettiin Viitasaarelta Muurameen ja vuoden 2018 lopulla HT Enercon ostettua Nokan tuoteoikeudet kuormainten valmistus siirtyi HT Laserille Keuruun Varissaareen ja metsäperävaunujen valmistus HT Laserille Puolan Poznaniin.

Tuoterepertuaari on vuosikymmenten varrella ollut varsin laaja ja monipuolinen. 1979 aloitettiin myös traktorisovitteisten metsäkoneiden valmistus. 2010-luvulla tuotantoon on tullut vahvasti mukaan mönkijäsovitteiset metsäkoneet.

Nokka-tuotteet

Nykyään HT Enerco keskittyy vastaamaan jatkuvalla tuotekehityksellä kapeammilla tuotesektoreilla kansainväliseen kysyntään, Nokka-metsäkoneiden tuottamiseen, kehittämiseen ja markkinointiin.

”Nokka nosta minkä lupaa” slogan korostaa luotettavuutta niin omassa toiminnassa kuin suhteessa asiakkaisiin ja muihin sidosryhmiin.